top of page

Vlindertuin de Zindering

Wát een geweldig idee: een vlindertuin in #Tiel.

Een kale grasmat van ongeveer 2300 m2 is omgetoverd tot tuin. Aangelegd met biologisch plantgoed, dat aantrekkelijk is voor vlinders, bijen en andere insecten.

De tuin is zo ontworpen door Edwin Barendrecht, dat er in ieder seizoen iets te zien is. De projectleiding is in handen van Gera van der Leun. 

Vlindertuin de Zindering ligt middenin het centrum, bovenop de parkeergarage, naast Cultuurgebouw Zinder. Inmiddels is de tuin een zeer bekende en geliefde plek in Tiel geworden.

inbloei4.jpg
mankniemondkapje.jpg
Salvia_pratensis.jpg

Een tuin is meer dan alleen een tuin

''Een buurthuis zonder dak'', zo vatte een van de vrijwilligers het werken aan Vlindertuin de Zindering samen.
De tuin is veel meer dan alleen een tuin. Het is een sociale ontmoetingsplek waarin allerlei activiteiten georganiseerd worden om bij te dragen aan een fijn, groen, sociaal leefklimaat in Tiel. Denk aan lezingen, workshops, schildercursussen en diners.

In het naastgelegen Zinder kunnen in de zadenbibliotheek zaden uit de tuin worden geleend, om ook te kunnen genieten van de planten in je eigen tuin.

De tuin draagt bij aan het versterken van de biodiversiteit door een aantrekkelijke omgeving voor vlinders, bijen en andere bestuivende insecten te creëren. Het bewateringssysteem zal gaan lopen op afgekoppeld regenwater.

We willen met Vlindertuin de Zindering een nieuwe toeristische attractie toevoegen aan Regio Rivierenland.

Lees meer over Vlindertuin de Zindering op Wikipedia, verwonder je hieronder aan al het moois wat er in Vlindertuin de Zindering te vinden zal zijn of lees onderstaande artikelen.  Alle foto's zijn van Edwin Barendrecht. 

De tuin heeft ook een eigen website! 
 

foto's Vlindertuin van Edwin Barendrecht

wachtenindezon.jpg
inbloei2.jpg

#vlindertuindezindering

bottom of page